lørdag 5. september 2009

Trøndersk tekake med gjær

10 dl hvetemel
100 g sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
50 g gjær
150 g smør
5 dl melk

Strø:
50 g margarin
3 ss sukker
2 ss hvetemel
kanel og sukker


FREMGANGSMÅTE:

Alt det tørre blandes sammen og smøret smuldres i. Rør gjæren ut i lunken melk og rør alt sammen til en løs deig. La den heve til det dobbelte. Rør om og bre deigen utover en smurt langpanne. La etterheve.
Smøret halvsmeltes og brees utover. Mel og sukker blandes og drysses over. Kanel og sukker blandes sammen og drysses over i pene ruter.
Kaken stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 minuter. Avkjøles på rist. Denne kaken kan godt fryses. Skjæres opp i snipper på skrå når den skal serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar